9 نمونه از عادت های پول ساز
اگر تصمیم دارید در سال جدید به تنظیم مجدد عادتهای خود در زمینه مالی و سرمایه گذاری بپردازید باید بدانید که زمان خاصی برای شروع عادت های مالی سالم وجود ندارد. چه بخواهید در نهایت به آزادی مالی برسید و چه بخواهید از شر بدهی خلاص شوید، همه چیز با ایجاد عادات خوب پولی (و رهایی از عادت های بد مالی) شروع می شود. در این مطلب در مورد 9 نمونه از عادت های پول ساز صحبت خواهیم کرد که به شما کمک می کند تا به برنامه خود جامه عمل بپوشانید. البته یادگیری و به کارگیری این عادات مالی ممکن است چندین سال طول بکشد.
عادت مالی شماره 1
برنامه مالی خود را به طور منظم بررسی و به روز کنید.
یکی از موارد مهم در عادت های پول ساز بررسی و به روزرسانی برنامه مالی است. داشتن برنامه و برنامه ریزی برای پولتان، مسلما یکی از بهترین تصمیمات مالی است که تا به حال داشته اید. با این حال، فقط ایجاد یک طرح اولیه کافی نیست. اگر بیشتر اهمیت نداشته باشد اما به همان اندازه مهم است که مطمئن شوید برنامه خود را به طور منظم مرور و به روز می کنید.
برنامه مالی شما برای کمک به ارزیابی، برنامه ریزی و بهبود زندگی مالی حال و آینده شما وجود دارد. این یک اسنپ شات و تصویر ایستا از برنامه مالی فعلی شما همراه با اهداف شما را در برمی گیرد و به شما در ایجاد یک برنامه عملی کمک می کند تا بتوانید به راحتی تصمیمات مالی را طی کنید.
برای استفاده حداکثری از برنامه خود و افزایش شانس موفقیت، باید برنامه خود را به طور منظم حداقل یک بار در ماه بررسی کنید و سعی کنید اطلاعات مهم را حداقل هر سه تا شش ماه یکبار به روز کنید. مهمتر از همه، شما باید هر زمان که رویدادهای مهمی رخ می دهد، برنامه خود را به روز کنید، خرید خانه جدید، ازدواج، یافتن شغل جدید یا افزایش حقوق، یا بچه دار شدن.
عادت مالی شماره 2
اهداف مالی را برای خود تعیین کنید که معنادار هستند.
یکی دیگر از عادت های پول ساز تعیین اهداف مالی است. تعیین اهداف اولین و مسلما مهمترین قدم برای موفقیت مالی است. بدون اهداف، نمی توانید پیشرفت مورد نظرتان را دنبال کنید و نقاط عطف رسیدن به آن ها را جشن بگیرید. هنگام تعیین اهداف، مهم است که آن اهداف را در اصطلاح به صورت اهداف "S.M.A.R.T" تعیین کنید: خاص (specific)، قابل اندازه گیری (measurable)، قابل دستیابی (attainable)، مرتبط (relevant) و محدود به زمان (time based).
در اینجا چند نمونه از اهداف مالی SMART آورده شده است:
20 میلیون بدهی را در 7 ماه پرداخت کنید
از یک ملک اجاره ای در یک سال 80 میلیون درآمد کسب کنید
در سال جاری دارایی خالص را 100 میلیون افزایش دهید
می توانید ببینید که چگونه همه اینها از دستورالعمل های هدف S.M.A.R.T پیروی می کنند. هر هدف قابل اندازه گیری و محدود به زمان است و به شما کمک می کند تا آن را پیگیری کنید و شما را تا یک مهلت مسئول نگه دارد. آنها همچنین خاص و مرتبط با موفقیت مالی هستند و دستیابی به آنها غیرممکن نیست. این مثال ها بسیار قدرتمندتر از اهداف مبهمی مانند «پرداخت زودهنگام بدهی» یا «درآمد بیشتر» هستند.
این عادت مالی نیز مقیاس پذیر است و می تواند در مقاطع مختلف در طول سال انجام شود. برای مثال، می توانید هدف هفتگی اضافه کردن حداقل 2میلیون به دارایی خالص خود یا هدفی که بیان می کند حداقل 8 میلیون در هر ماه به ان اضافه می کنید را، ایجاد کنید تا به هدف یک سال خود (100 میلیون) برسید.
همانطور که می بینید، اهداف مالی می توانند بزرگ یا کوچک باشند، آنچه مهم است این است که هر چه زودتر این عادت را شکل دهید تا بتوانید خود را در قبال موفقیت خود مسئول بدانید.
همچنین مهم است که مطمئن شوید که اهداف مالی کوتاه مدت و بلندمدت را تعیین می کنید. با داشتن هر دو، انگیزه خود را حفظ خواهید کرد و در عین حال بر روی آینده مالی خود متمرکز خواهید شد.
عادت مالی شماره 3
بودجه ای ایجاد کنید و از آن برای هدایت هزینه های خود استفاده کنید.
تشکیل بودجه یکی از عادت های پول ساز و مالی مهم است که باید آن را ایجاد کنید زیرا همیشه باید بدانید که هر ماه چقدر پول به حساب های شما وارد شده و چقدر از آن ها خارج می شود. بدون دانستن این اطلاعات مالی حیاتی، ممکن است بیش از آنچه که وارد می شود، خرج کنید که این موضوع ممکن است منجر به زندگی پر از بدهی برای شما شده و یا اعتبارتان کم شود.
هنگام تشکیل بودجه، به خاطر داشته باشید که ماهانه چقدر پول از دستمزدتان به دست می آورید، معمولاً چقدر برای «نیازهایی» مانند هزینه های زندگی و مواد غذایی خرج می کنید، و چقدر برای «خواسته هایی» مانند بیرون غذا خوردن، مسافرت و خرید اختصاص می دهید.
راه های زیادی وجود دارد که می توانید به بودجه ماهانه خود نزدیک شوید اما مهمترین نکته این است که چیزی را انتخاب کنید که برای شما و سبک زندگی شما منطقی باشد. اگر بتوانید 20٪، 30٪، یا حتی نیمی از درآمد ماهانه خود را پس انداز یا سرمایه گذاری کنید، خود را برای موفقیت مالی بیشتر آماده کرده اید.
عادت مالی شماره 4
برای بهبود درآمد خود درآمد غیرفعال ایجاد کنید.
اگر میخواهید ثروت بسازید و بدهی هایتان را سریع تر بپردازید، باید راه هایی را بیابید که با درآمد غیرفعال بتوانید درآمد ماهانه بیشتری داشته باشید. ساخت و ایجاد درآمد غیرفعال یکی دیگر از عادت های پول ساز بوده و اساساً پولی است که شما از طریق تلاش با حداقل نگهداری معمول به دست می آورید. چند نمونه از درآمد غیرفعال شامل اجاره دادن املاک، سود سهام از سهام خریداری شده، یا یک تجارت جانبی است.
چگونه؟ با مثال های ذکر شده در بالا، شما فقط زمان و پول را از قبل برای تنظیم همه چیز سرمایه گذاری می کنید. سپس می توانید انتظار داشته باشید که از این سرمایه گذاری های انجام شده برای کوتاه مدت یا بلند مدت بازده مشخصی داشته باشید.
برای اینکه این مورد یعنی ایجاد درآمد غیرفعال، عادت مالی شود، خلاق باشید. برای بازدهی نیازی به سرمایه گذاری زیادی در چیزی ندارید. مثلا راهی برای کسب درآمد در آخر هفته های خود پیدا کنید، یک هنر یاد بگیرید، بازارهای مالی و همچنین ترید کردن را بیاموزید و ... راههایی برای درآمد غیرفعال ایجاد کنید تا به شما کمک کند سریع تر از آنچه که ممکن است از یک چک حقوقی استاندارد به دست آورید، ثروت بسازید.
حتی اگر جریان درآمد غیرفعال شما در ابتدا مثلا یک میلیون در ماه به ارمغان بیاورد، این رقم می تواند به مرور افزایش یابد.
عادت مالی شماره 5
یک حساب اضطراری برای محافظت از دارایی های خود بسازید.
چند درصد از شما می توانید هزینه 10 میلیون تومانی غیرمنتظره را پوشش دهید؟ اگر یخچال شما خراب شود یا یکی از اعضای خانواده شما نیاز به جراحی اضطراری داشته باشد یا لاستیک ماشین شما پنچر شود چه؟
حساب اضطراری یک شبکه ایمنی حیاتی است تا اطمینان حاصل شود که دیگر وجوه تعیین شده برای هزینه های معمول خود را خرج نمی کنید. بنابراین حساب اضطراری را یکی از عادت های پول ساز درنظر بگیرید. اگر از این حساب ها ندارید، شانس شما برای انباشت بدهی بسیار افزایش می یابد زیرا ممکن است مجبور شوید از پولی که برای سایر صورت حساب ها برنامه ریزی کرده اید استفاده کنید تا هزینه های اضطراری را بپردازید.
کارشناسان پیشنهاد می کنند یک حساب اضطراری داشته باشید که سه تا شش ماه هزینه های زندگی را پوشش دهد. این مقدار مخصوصاً اگر هزینه خانوار دارید، در حال پرداخت بدهی هستید یا تازه شروع به بودجه ریزی کرده اید، صادق است.
اگر شروع به کار برای این عادت مهم مالی نکرده اید، پولی را از همین امروز برای پس انداز در مواقع اضطراری کنار بگذارید، حتی اگر مبلغ کمی از هر حقوق دریافتی شما باشد. آینده مالی شما از شما تشکر خواهد کرد.
عادت مالی شماره 6
صورتحساب های خود را هر ماه به موقع پرداخت کنید.
پرداخت به موقع صورتحساب ها روشی آسان برای مدیریت عاقلانه پول و یکی از عادت های پول ساز است و مزایای بسیار خوبی دارد: به شما کمک می کند از پرداخت هزینه های دیرکرد جلوگیری کنید و هزینه های ضروری را در اولویت قرار دهید.
عادت مالی شماره 7
تا می توانید هزینه های اضافه را حذف کنید.
آوردن غذا از خانه به جای سفارش غذا از رستوران شاید یکی از ساده ترین مثال ها باشد. فرض کنید شما 25 روز سر کار هستید. هر روز صبح تا بعدازظهر و در این بین روزی به طور متوسط 50 هزار تومان سفارش ناهار می دهید. این مبلغ در طول ماه به عددی معادل 1میلیون و دویست و پنجاه هزار تومان خواهد رسید که اگر غذا را از خانه با خود به محل کار بیاورید حداقل به اندازه نیمی از این مبلغ را صرفه جویی کرده اید. بنابراین با حذف هزینه های اضافی یکی از عادت های پول ساز مهم را در خود ایجاد کنید.
عادت مالی شماره 8
ابزار مناسب پس انداز را انتخاب کنید.
حساب های پس انداز و سرمایه گذاری زیادی برای اهداف کوتاه مدت و بلندمدت مناسب هستند و شما مجبور نیستید فقط یکی را انتخاب کنید. به دقت به همه گزینه ها نگاه کنید و حداقل های موجود، ریسک، کارمزدها، نرخ بهره و مدت زمانی که به پول نیاز دارید را در نظر بگیرید تا بتوانید ترکیبی را انتخاب کنید که به شما کمک می کند تا برای اهدافتان پس انداز کنید.
اهداف کوتاه مدت
اگر به زودی به پول خود نیاز دارید یا باید بتوانید به سرعت به آن دسترسی داشته باشید، از حساب های سپرده زیر استفاده کنید:
- یک حساب پس انداز
- یا یک گواهی سپرده که پول شما را برای مدت معینی با نرخی که معمولاً بالاتر از یک حساب پس انداز است سپرده می کند.
اهداف بلند مدت
اگر برای دوران بازنشستگی یا تحصیل فرزندتان پس انداز می کنید، این موارد را در نظر بگیرید:
- حساب های بازنشستگی انفرادی یا طرح هایی که حساب های پسانداز مالیاتی کارآمد هستند.
- اوراق بهادار، مانند سهام یا صندوق های سرمایه گذاری مشترک.
عادت مالی شماره 9
خواسته ها در مقابل نیازهای خود را تعیین کنید.
شاید این نکته خیلی ابتدایی به نظر برسد اما بسیاری از افراد سعی می کنند خارج از توان خود، زندگی کنند زیرا به دسته بندی هزینه های خود فکر نکرده اند. (تعیین آنچه واقعاً به آن نیاز دارند در مقابل آنچه می خواهند یکی از مهم ترین عادت های پول ساز به شمار می رود.) مثال خوبی از انتخاب بین خواسته ها و نیازها: احتمالاً متوجه شده اید که غذا یک نیاز است و قهوه یک خواسته اما بعضی روزها به خصوص در صبح، مطمئناً نیاز به نوشیدن یک فنجان قهوه احساس می شود. با این حال، تقریبا همیشه جایگزین های ارزان قیمتی برای «خواسته های» شما وجود دارد. در این شرایط، چای دم کنید یا نهایتا به جای صرف هزینه برای یک قهوه گران، از قهوه ای با قیمت معقول تر لذت ببرید. تعیین خواسته ها در مقابل نیازها به افراد کمک می کند تا از خریدهای ناگهانی و هزینه های بیش از حد اجتناب کنند.
جمع بندی
روی تقویت عادات مالی خوب خود تمرکز کنید. تعداد بسیار زیادی از عادت های پول ساز خوب وجود دارد که می توانید شروع کنید. برخی از آنها می توانند آسان باشند، مانند حذف هزینه ناهار و برخی می توانند کمی پیچیده تر باشند، مانند یافتن راه هایی برای کسب درآمد غیرفعال اما این را به خاطر داشته باشید: مهم نیست که چه عادت مالی را انتخاب کنید، تنها چیزی که مهم است این است که شما شروع کنید، در این صورت به دستیابی به اهداف مالی خود بسیار نزدیکتر خواهید بود.
در نهایت، مطمئن شوید که سبک زندگی متعادلی دارید. اگر اصلا پس انداز نکنید، هرگز استقلال مالی نخواهید داشت. از طرف دیگر اگر هر ریالی که به دست می آورید پس انداز کنید، احتمالاً از ثمره کار خود لذت نخواهید برد. باید تعادل وجود داشته باشد. خوش گذراندن اشکالی ندارد، فقط مطمئن شوید که در حد توان خود زندگی می کنید و به بهای از دست رفتن اهداف بلندمدت مالی خود، خرج نمی کنید.
منبع: https://alirezamehrabi.com
دیدگاه خود را بنویسید