«گروه برخط» با هدف راه اندازی و حمایت از استارت آپ ها، تیمهای خلاق و جوان و صاحب ایده در کسب و کار، شرکتهای دانش بنیان و شرکتهای نوپا در کشور عزیزمان ایران تأسیس شده است.
نقش «گروه برخط» مانند شرکتهای «سرمایهگذار فرشته» یا «Angel investor» در فرهنگ سرمایه گذاری استارتاپی است که بعنوان یک شرکت سرمایهگذاری که سرمایه مورد نیاز یک یا چند شرکت نوپا را فراهم میکند. بر اساس نظر برخی از صاحبنظران حوزه کارآفرینی، آنچه اهمیتی بیشتر از تأمین سرمایه دارد، منتورینگ «Mentoring» است. منتورینگ معمولاً اینگونه تعریف میشود که رابطهی حرفهای است که طی آن، یک شخص باتجربه و آگاه (منتور) به فرد دیگری کمک میکند تا مهارتها و دانشش را در زمینهی حرفهای مشخصی ارتقا دهد. منتور شخصی است که دارای تجربه در یک زمینهی تخصصی است و میتواند به شخص دیگری که تجربهی کمتری در همان زمینه دارد کمک کند. منتور مسئولیت تشویق و تهییج فرد را برای دستیابی به اهداف مدنظر بر عهده دارد و به نوعی راهنما و مشوق وی در طول مسیر خواهد بود.
«گروه برخط» علاوه بر مشارکت در سرمایه شرکتهای همکار بعنوان سرمایهگذار فرشته، بعنوان منتور نیز به شرکتها یا تیمهای سرمایه پذیر کمک می کند. بدین معنا که «گروه برخط» در مدیریت شرکت نیز دخالت میکند و تجربیات خود را در زمینه های مختلفی از قبیل مدیریت سرمایه گذاری، مدیریت مالی، مدیریت قراردادها، مدیریت بازاریابی و فروش و مدیریت مشتریان در اختیار شرکتهای همکار قرار میدهد ولی این میزان مشارکت در مدیریت در حدی نخواهد بود که مدیریت شرکت تماماً در اختیار «گروه برخط» قرار گیرد. بعبارت دیگر سهام و مدیریت عمده ای (و یا قابل توجهی) از شرکت در اختیار صاحبان ایده و متخصصان موضوع خواهد بود تا شرکت با بیشترین اطمینان به رشد و توسعه خود بپردازد.
استارتاپ استودیو، سازمانی است که هدف آن ساختن شرکتهای با ارزش میباشد و شانس موفقیت آنها را در اکوسیستم افزایش میدهد. استارتآپ استودیو (Startup Studio) ، مربی یا مشاور نیست بلکه یک مجری است که وظیفه آن خلق و ایجاد استارتآپها است. هدف اصلی استارتآپ استودیو یافتن هرچه بیشتر استارتآپهای موفق است. به طورکلی، استارتآپ استودیوها مسئلهها و مشکلات را تشخیص میدهند و سپس با بهره بردن از تجربه و توانایی اجرایی خود، به خلق ایده میپردازند و به آن اعتبار میبخشند. با فرض اینکه برای ایده یا راهحلی که مطرح کردهاند، کشش وجود دارد و در واقع ایدهشان، نیاز واقعی بازار است؛ آنها فردی را استخدام میکنند تا مدیرعامل استارتآپشان شود. مدیرعامل این شرکت تازه تاسیس شده سهمی از سهام شرکت را به دست میآورد و نقشی که وی ایفا میکند در راستای رشد شرکت است. در واقع استارتاپ استودیو میتواند همراه با افراد صاحب ایده، سهام شرکت تازه تاسیس را شریک شود و به همکاری استراتژیک خود تا مرحله خروج از مرحله شتابدهی ادامه دهد. یک استارتآپ استودیو ساختاری است که هدفش ایجاد شرکت به طور پیاپی است. به لطف زیرساختها و منابع، استارتآپ استودیوها شانس موفقیت استارتآپها را افزایش میدهند و مرحله ایجاد و رشد استارتآپها را بهینه میکنند. استارتآپ استودیوها را استارتآپ فکتوری یا کارخانه استارتآپ هم مینامند. بدین ترتیب «گروه برخط» را می توان یک استارتآپ استودیو نامید.
«گروه برخط» در مواردی نقش شتاب دهنده را نیز ایفا می نماید. یک شتاب دهنده (Accelerator) ، کارآفرینانی را که با ایده ها و استراتژیهای خود می آیند و به دنبال سرمایه و کمک مدیران و بنیان گذاران باتجربه هستند را در مسیر تبدیل به ایده قابل اجرا و توسعه یاری میکنند و با مشاوره های تخصصی خود به روند رشد آن ها سرعت می بخشند.
پس از اینکه سرمایهگذاری به نتیجه مطلوب رسید و کسب و کار شکل گرفت، نوبت به مرحله دوم سرمایهگذاری میرسد. در این مرحله نیز «گروه برخط» نسبت به انجام فرآیند افزایش میزان سرمایهگذاری اقدام می نماید و در مرحله بعد از سرمایه گذاران دیگر نیز برای توسعه فعالیتهای شرکت استفاده شده و با توجه به شرایط شرکت، سهام شرکت برای پذیرش در بورس یا فرابورس مهیا می گردد.
شرکتها یا تیمهای سرمایه پذیر بعنوان شرکای ما می توانند یکی از اشخاص زیر باشند:
- دانشجویان و جوانان خلاق و جوان و صاحب ایده
- صاحبان برخی از کسب و کارهای سنتی (که تمایل دارند کسب و کار خود را بروزآوری کنند.)
- استارت آپ ها
- شرکتهای دانش بنیان
- شرکتهای نوپای مستقر در پارکهای علم و فن آوری یا مراکز رشد
در اکوسیستم استارت آپی، نهادهای زیر نیز می توانند با «گروه برخط» مشارکت نمایند:
- مراکز رشد یا انکوباتورها (incubators)
- پارکهای علم و فن آوری (Science and Technology Parks)
- سرمایه گذارها (Investors)
- سرمایه گذاران جسور یا مخاطره پذیر (Venture Capital firms)
- صندوق های سرمایه گذاری جسورانه Venture capital funds))